Stockholm, 08, Fjollträsk och polygriper

4 juli, 2014
By

 

polygrip

Swoosch!Ett snabbtåg mellan Stockholm och Göteborg är utlovat. Fast det är tänkt att inte swooscha förbi genom Västergötland utan på, i mitt tycke, fel sida om Vättern. Booom! Å så där låter det när en ny tunnelbanestation ska byggas i Stockholm. ”Oj” sa Rienfeldt när barbröstade kvinnor visade sig då han höll tal i Almedalen idag. Men inte något hördes om satsningar på landsbygden. Där gräset växer, rapsen lyser gul och kossorna betar finns det också människor. Människor som också betalar skatt och som också vill få något satsat på dem. Miljöpartiet vill ha alla gårdar KRAV-certifierade kring Östersjön som tydligen enligt språkröret Romson är ”världens mest döda hav”. Då undrar jag vilket hav som är mindre dött? Dött är väl ändå dött och det går väl inte att vara mindre, mer eller mest död? På tal om Östersjön. Det återuppvaknade hotet från öst har drivit Löfven till att säga att han vill ha mer stålar till försvaret. Sedan har vi lille Björklund som gläfser om skolan och själv är helt oskyldig till det han raljerar så över. ”Det är så dålig ordning i flumskolan och Pisa-resultaten är sossarnas skapelse…”. Så här blir det när landets ledande politiker är baserade i vår huvudstad. Att det finns ett landskap mellan landets största städer som heter Västergötland och att det förutom detta fina landskap finns en stor del av Sverige som är landsbygd tycks dessa Stockholmare, 08:or, Fjollträskboende polygriper inte förstått. En polygrip glapp i käften och går inte att lita på.

Share

Leave a Reply