Vad var det jag skulle göra här nu då?

16 november, 2014
By

350px-A_Photograph_of_an_Original_Door_from_the_Bolduc_House_in_Ste_Genevieve_MO

Det är något märkligt med dörrhål. Eller dörrar eller rent av bara hål i väggen mellan två rum. Ibland är det nästa som någon warpzon där en värld lämnas och en ny öppnar sig framför fötterna. Eller är det så att dörrhål är som portaler till en annan dimension? Ibland verkar det så.  Det är ju faktiskt skillnad på kök och vardagsrum. I fåtöljen kan den briljanta tanken ploppa upp som säger att du ska hämta en penna som du vet ligger på köksbänken så att du kan lösa korsordet du hittade i tidningen. Du reser på dig och går mot köket. Väl där är det som bortblåst vad du skulle göra. En diffus känsla av att du skulle hämta något infinner sig, men vad? Ibland funkar det att gå tillbaka och börja om processen, men inte alltid. Det som finns i tankevärlden tycks gälla i det rum som tanken uppstod i och den tanken gäller inte i ett annat rum. Det är som om tankarna i ett rum försvinner ur minnet för att bereda plats åt nya tankar i det andra rummet. Egentligen är det kanske tur att det är så för annars skulle det bli tämligen fullt med tankar och minnen. Ett dörrhål och en ny värld öppnar sig.

Share

Leave a Reply