%¤&*¤¤¤¤¤¤/&%¤#####)(???

14 maj, 2015
By

Tecknen i rubriken är tecken för den ilska och frustration jag känner. Hela jävla landsbygden där jag åker till och från jobbet är tapetserad med illgröna skyltjävlar där det står ”Fiber hit!”. Det är som ett hånfullt smile rätt i nyllet. Och jag blir arg. Arg av besvikelse och orättvisa. Framtidens motorväg, fiber för höga hastigheter, ett villkor gör 4K-tekniken, bilda fiberförening! Jajamän! Ska jag komma i åtnjutande av detta får jag flytta. Runt omkring mig har jag fyra fastigheter och några stugor som bebos av sommargästande tyskar. Ingen är intresserad att plöja ner många tusenlappar för att få fiber så att de kan surfa fort. Så här sitter jag med en gammal koppartråd som i bästa fall når den skyhöga hastigheten av 2,8Mbit. Om det regnar kan jag glömma Internet för då funkar det inte. När solen skiner har jag tur om jag inte behöver starta om modemet mindre än tre gånger per dag eller att kunna se ett program på någon Playkanal utan att behöva vänta på att det ska ladda. Distansstudier, bankärenden att ta del av information är inte så viktigt uppenbarligen för oss på vischan. Nä, jag får väl gå ut och kolla grantopparna och surfa utav bara helvete i bilen utanför kommunhuset där jag kommer åt kommunens nätverk. Det här är förmodligen inte ett av mina bästa, men jag är arg och då blir det så här uselt skrivet. Ber om överseende med det.

Share

Leave a Reply