Digital till analog

11 februari, 2017
By

Har du som jag en gång i tiden använt en massa olika typer av planeringskalendrar för att sedan övergå till den digitala världen? Själv vet jag att digitala kalendrar och appar för att-göra-listor säkert är jättebra för dem som utvecklade dem, men kanske inte för så många andra. Hur man planerar och organiserar allt som man ska göra är förmodligen mer individuellt än vad digitala lösningar kan erbjuda. Någonstans finns det en kraft som underlättar för minnet då en sätter penna till papper. Inom inlärnings- och kognitionsvetenskap har forskning visat att det är just så. Som pennälskare,  ständig nyfikenhet på papperkvaliteér och anteckningsboksnörd hittade jag så av en slump ett analogt system för att organisera upp såväl privatlivet och allt som ska göras på jobbet. Det är även ett verktyg för personlig utveckling om man så önskar. Bullet journaling har tydligen tagit världen med storm och går att göra hur minimalistiskt eller jättedekorerat som man själv önskar. Själv kör jag tämligen minimalistiskt och det är väldigt kul att kunna anpassa precis som man själv vill. Pinterest, facebook och instagram är fullt med tips och idéer. Här snackar vi inga färdigtryckta almanackor som blir liggandes för att de inte funkade i praktiken och inga appar eller program som dummar sig. Här är själva grunden till bullet journaling (bujo) från skaparen själv.

http://bulletjournal.com/get-started/

Share

Leave a Reply