Vårtrötthet

14 maj, 2017
By

Det här blir ett något mer personligt inlägg än vad det brukar vara. Jag brukar skriva om något ämne som engagerar mig och nu är ämnet mig själv. Det känns ju också angeläget. Som vanligt förstår jag inte att vi är inne i maj månad. Jag blir förbluffad över att träden börjar bli gröna och att det kliar i ögonen av pollen. Egentligen är jag tacksam över det något kylslagna vädret för det bromsat upp allt som händer i naturen så att jag kanske hinner med lite bättre. Tiden rusar fram och det beror på att det i min bransch är helt hysteriskt den här månaden. Det verkar som om allt som inte hunnits med ska hinnas med nu. Elever står på kö för utredningar hos mig då lärare inför betygssättning upptäcker att elever inte når ända fram enligt den mall som läroplanen förordar. Samtidigt ska jag hinna göra nya klasser inför hösten och överlämna de elever som behöver stöd och anpassningar till gymnasiet. Övertiden ramlar in som en blöt tvål på handfatet, helt okontrollerat och random. Det bara är saker som måste bli klara och många möten. Även om jag inte ska gnälla då jag faktiskt tycker att jag har ett väldigt roligt och omväxlande jobb var det en mycket trött specialpedagog som ramlade ner i favoritfåtöljen i fredags eftermiddag. Inte trött så att jag somnade utan trött i huvudet så där så att det kändes som om det inte gick att få ordning på tankarna och ingen ny tanke går plats. Lite otäckt och ett säkert tecken på att jag behöver vila och bara vara. Så nu ÄR jag. Lite skriverier har jag ägnat mig åt idag och jag har även jobbat lite grann. Det är ganska roligt nu när jag har en ny fin dator som går att göra allt möjligt kul med. På jobbet ska jag få en ny dator då hårddisken på den rasade i tisdags. Så gött med lite ny teknik!

Imorgon ska jag skriva en inlämningsuppgift som bygger på en observation jag gjorde hos en av mina lärare i veckan. Det blir spännande att se. Sedan väntar två dagars plugg i Örebro i veckan och till det skulle det tydligen läsas in lite och skrivas något. När jag ändå är i Örebro ska jag ta en titt på cyklar eftersom jag lurar på ett komplement till MTB:n. Jag tänker kolla in lite hybrider och se om jag hittar något som jag kan köra mer på landsväg med. Jag känner att min kropp är för tung och lederna värker. Inte värker de mindre när jag är stressad så att blåsa ut kroppen med motion främjar både skalle och kropp tänker jag. Jag har inga ambitioner att banta som en toka och bli kontrollfreak vad det gäller mat. Jag vill känna mig hälsosam vilket jag inte gör nu. To be continued…

Share

Leave a Reply