Några tankar om december

3 december, 2017
By

Den här bilden från en av mina favoritserier som Chris Loneberg skapade en gång i tiden. Jag tycker att den beskriver livet i skolan fram till avslutningen. Det är oändligt mycket som förväntas bli klart före avslutningen och det stressar alla. Både elever, lärare, rektorer och specialpedagoger kör så det ryker för att sedan bli sittandes vid det avslutande personalfikat och bara… Dumglo samtidigt som de sociala konventionerna påbjuder att en frambringar de mest krystade konversationerna i stil med ”å vad ska du göra i jul?” Trots att svaret borde vara att en bara vill dö en smula innan julstöket börjar så säger en artigt att ”det blir inget märkvärdigt. Vi firar med familjen som vanligt och i år ska vi vara hos svärföräldrarna. Det är skönt för i fjol var alla hos oss. Man jag måste ju ut och handla julklappar till alla. Puh!” Så mitt tips är att softa, ta det lugnt, var dig själv, ät några Alladinpraliner om du vill hopkrupen i soffhörnet och drick glögg. Så gör jag med start idag som är den första advent. Jag har ingen som helst lust att dras med i den fullkomligt hysteriska julhetsen som i huvudsak går ut på konsumtion. Säkerligen kommer nya rekord i handeln att slås i år igen. Ett nederlag för mänskligheten och miljön.

Share

2 Responses to “ Några tankar om december ”

  1. admin on 2 januari, 2018 at 19:40

    Betygshetsen är hemsk!Inte minst slår det ut elever med någon form av funktionsnedsättning och jag ser att vi är långt ifrån en skola för alla.

  2. Anders on 3 december, 2017 at 18:58

    Tycker synd om alla elever drabbas av betygshetsen.

Leave a Reply