Jag gör snart uppror

14 februari, 2020
By

Om du är beredd på något bittert ska du fortsätta läsa. Annars ska du sluta här. Jag är bekymrad. Välfärden slaktas. Skövde har anlagt en tulpanpark och nu är tulpanjävlarna på väg upp innan den planerade tulpanfestivalen. Så då kör man is från isbanorna för att kyla ner knopparna som stuckit upp ovan mark. Hur skulle det vara om man istället tinade upp kapitalet till skolan? Nåväl . Det är inte enbart Skövde kommun som saknar pengar till välfärden. Det är bara att öppna vilken blaska som helst så får man sin dagliga dos av elever som inte får stöd, sjuklingar som dör i väntan på akuten och vanvårdade äldre som ska vårdas hemma av sönderstressad hemtjänst. En koll på Facebook gör en inte gladare heller. Där vimlar det av uppror. Skolupproret, rektorsupproret, sjukvårdsupproret, välfärdsupproret. Grupper som främst är till för att yrkesverksamma ska delge sina sorgesamma skildringar från sin yrkesvardag vid en första anblick. Visst uppmanas det till demonstrationer och manifestationer, men är det verkligen rätt väg att gå? Om alla ska göra uppror och manifestera sin missnöjdhet, vem blir då tagen på störst allvar? Risken finns att yrkesgrupper inom välfärden istället kommer att ställas mot varandra istället för att kämpa solidariskt. Som jag ser det finns det enbart en lösning på problemet. Skippa vinster i välfärden och gör ett systemskifte så att new public management-styrningen upphör. Så jävla enkelt, men ändå så svårt för politikerna att förstå.

Share

Leave a Reply